Баскетболистите на Голдън Стейт не се отказват от титлата си и ще играят 4-и пореден финал в НБА, който отново ще бъде срещу Кливланд. 

Както и Кавалиърс вчера, Уориърс също трябваше да спечелят 7-и решаващ сблъсък като гости. Те го направиха със 101:92 в залата на Хюстън след още една силно второ полувреме и така спряха Ракетите с 4-3 победи. Битката за титлата започва в петък сутринта българско време в Оукланд. 

До почивката тексасци доминираха и изглеждаше, че макар и без Крис Пол ще успеят да стигнат първия си финал в Лигата от 1995 година. След паузата обаче, калифорнийци се развихриха, а домакините бяха тотално съсипани от стрелбата си отдалеч. 

И двата тима започнаха нервно и с доста пропуски при стрелбата, но домакините демонстрираха голяма агресия и борбеност, Джеймс Хардън се разигра и след като вкара 14 точки в първата част, след нея Хюстън водеше с 24:19. Клей Томпсън пък направи рано 3 нарушения за Уориърс и седна на пейката. 

Във втория период тексасци вдигнаха аванса си до 15 точки при 48:33. Клинт Капела взе предимство в подкошието, а Ракетите овладяха и доста топки в нападение, което също им помогна много. 

Къри и Томпсън успяха да отбележат поредни тройки за гостите и разликата падна до 9, но в последната секунда Ерик Гордън завърши успешно пробива си и така домакините влязоха във второто полувреме с аванс от 54:43. 

За пореден път обаче, Голдън Стейт преобърна нещата в третата част. Стеф Къри наниза няколко важни стрелби и се отчете с 14 точки през периода, като даде искрата, а Хюстън започна да пропуска от тройката изстрел след изстрел. В резултат Уориърс не само че наваксаха изоставането си, но и след 33:15 започнаха последната част с преднина от 76:69. 

В нея серията на домакините от поредни пропуски отдалеч достигна 27, което бе наистина изумително, а преднината на Уориърс стана 13. Ракетите все пак се приближиха до 83:89 след 7 поредни точки, но Кевин Дюрант отговори с трудна стрелба за 2, а след това и Клей Томпсън отбеляза, за да се вдигне аванса до 10. 
 
В крайна сметка Дюрант наниза 34 точки за победителите, Стеф Къри добави 27, от които 7 тройки, а Клей Томпсън се отчете с 19. Джеймс Хардън вкара 32 за Хюстън, но тексасци приключиха със стрелба от дистанция 7 от 44 или с ужасяващите 16% успеваемост, което нямаше как да не окаже влияние.